De leuke, spannende dagen in en rond Chiang Mai! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Sander en Jorinde - WaarBenJij.nu De leuke, spannende dagen in en rond Chiang Mai! - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Sander en Jorinde - WaarBenJij.nu

De leuke, spannende dagen in en rond Chiang Mai!

Door: Sander

Blijf op de hoogte en volg Sander en Jorinde

25 Oktober 2012 | Thailand, Chiang Mai

De afgelopen dagen verbleven wij in het Chiang Mai Thai House. Een heel gezellig guesthouse, waar we nog goedkoper konden overnachten. De afgelopen dagen hebben wij weer erg veel meegemaakt, maar wij zullen beginnen met waar wij geëindigd waren bij de olifanten.

Op zaterdag de 20e ging een droom van ons in vervulling, zo was ook al te lezen op Facebook. Met een gezellig groep Engelse jongeren vertrokken wij richting de markt om bananen, suikerriet en bananenbloemen te kopen voor de olifanten. Eenmaal aangekomen zijn we eerst een vijf maanden oude olifant en haar moeder wezen voederen. Vervolgens hebben wij een lesje Thais gevolgd om de olifant te sturen. Pai Pai, Huh is vooruit en sneller. Toi is achteruit en Qwee plus duwen achter het oor is sturen. Nadat we allemaal een proefrondje gemaakt hadden was het tijd voor een heerlijk Thaise lunch. Vervolgens was het tijd om een kudde olifanten naar de rivier te rijden. Dit was een lastige klus, want Jorinde haar olifant had honger en at een rijstplantage kaal en Sander zijn olifant sloeg op hol bij iedere brommer die passeerde omdat deze olifant vroeger was aangereden. Vervolgens samen met de olifanten in de rivier in bad gegaan. Dit was echt helemaal fantastisch en zo kwam er een mooi einde aan deze geweldige dag!

Op zondag hebben wij rustig aangedaan en besloten wij om 's middags even de stad in te gaan. Iets wat we absoluut niet hadden willen missen gebeurde. Het oude centrum van de stad zag zwart van de mensen. Iedere zondag wordt de oude stad omgetoverd tot een enorme markt. De 'Sunday Walkingstreet' een gigantisch markt waar iedereen verkoopt same same but different. Om 18:00 uur was er een opvallende gebeurtenis. Uit de luidsprekers klonk het volkslied en iedereen stopte waar hij mee bezig was. Daarna lekker gegeten bij de vele kraampjes en na de lange wandeling onze voeten heerlijk laten masseren, zodat wij er weer tegen aan kunnen.

Op dinsdag liep de wekker al heel vroeg af. Om 7:00 uur werden wij opgehaald om meegenomen te worden naar het noorden van Thailand. Om 8:00 uur bezochten wij een hotspring, een heerlijk warm voetenbad volgden. Vervolgens door naar de mooiste tempel die wij tot nu toe hebben gezien. In tegenstellingen tot alle andere tempels is deze tempel helemaal wit. Aan de binnenkant zijn allemaal actuele onderwerpen op de muur geschilderd. Bijvoorbeeld de Twin Towers, maar ook populaire producten zoals Angry Birds en Converse schoenen. Vervolgens doorgereden naar de Golden Triangle een eiland dat je per boot kon bezoeken en waar het drielandenpunt ligt van Thailand, Laos en Myanmar (Birma).

Na een lekkere lunch werd het voor ons even spannend, wij hebben namelijk een visumrun gemaakt. Dit was noodzakelijk omdat wij langer dan 30 dagen zouden verblijven in Thailand. Door de grens te passeren bij Mae Sai en een stap te zetten in Myanmar (Birma) kregen wij opnieuw 15 dagen visum. Dit zorgt ervoor dat wij nu legaal tot 6 november mogen verblijven in Thailand en zonder problemen op het vliegtuig naar Sydney kunnen stappen.

Vervolgens hebben wij nog 3 bergstammen bezocht onder hen het Karen-volk, de vrouwen met de ringen om hun nek. Echter de setting die we bezochten leek echt in scene gezet. Drie stammen naast elkaar die van alles aan je probeerde te verkopen en ook nog zo aan de weg. Echt een kleine commerciële instelling. Na een lange rit huiswaarts besloten we nog één nacht extra te blijven in het guesthouse. Om de volgende dag rustig plannen te maken voor onze volgende bestemming.

Onze volgende bestemming wordt Koh Chang, letterlijke vertaling Olifanten-eiland, dit is een eiland dat in de Thaise golf ligt. Hier gaan we voor het eerst heerlijk aan het strand liggen. We hopen er te kunnen snorkelen en kajakken. En uiteraard op een internet verbinding, zodat wij al jullie lieve en leuke reactie weer kunnen ontvangen.

Opgeven voor de mailinglijst, zodat je iedere keer mail ontvangt als wij wat schrijven kan links onderin op de weblog!

• 25 Oktober 2012 - 18:44

Elly Stapper:

Hou Sander en Jorinde,

Ik geniet van jullie reisverslag!! Zo mooi geschreven...
    nóg heel veel plezier Elly x

• 27 Oktober 2012 - 13:18

tante Lenie

• 28 Oktober 2012 - 20:59

Door En Nic:

Wereldburgers,

Wat een fantastische ervaringen en indrukken doen jullie op.
    Geweldig hoor, vooral die olifanten.
    Geniet er van en van elkaar.

Liefs Door, Nic en de kids.

• 29 Oktober 2012 - 16:12

(oom) Aad Van Den Berg:

Gisteren hebben we pas jullie site gekregen en heb ik alles gelezen.
    Wat een prachtige verhalen, jullie doen veel indrukken op.
    Blijf schrijven want ik lees alles met veel plezier.
    Geniet nog van het mooie land, de bevolking en het bijzondere eten.
    Groetjes vanuit Leusden.
    (tante) Maja en (oom)Aad

• 30 Oktober 2012 - 16:55

Loes En Anthony:

Klinkt allemaal fantastisch. Blijven jullie volgen!

• 30 Oktober 2012 - 23:25

Margo Kivits:

heb zojuist ontdekt dat we jullie kunnen volgen op deze site.
    Wat een leuke reisverslagen.Geniet van jullie reis.
    groetjes van Jaap en Margo