Same same but different - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Sander en Jorinde - WaarBenJij.nu Same same but different - Reisverslag uit Chiang Mai, Thailand van Sander en Jorinde - WaarBenJij.nu

Same same but different

Door: Sander & Jorinde

Blijf op de hoogte en volg Sander en Jorinde

19 Oktober 2012 | Thailand, Chiang Mai

Onze laatste dag bij Djo was erg relaxt. De was ging schoon en gestreken de tas in. Sander leerde 's ochtends nog een potje golfen met Djo. Jorinde heeft lekker aan het zwembad gelegen, tot dat wij echt afscheid moesten nemen van Djo, Evelien en de kinderen (Mila, Amy & June).

Om 15:00 uur zijn wij met een minivan terug gereden naar Bangkok. Vanuit Bangkok hebben wij de nachttrein genomen naar Chiang Mai. Wij kwamen hier de volgende dag om 18:00 uur aan. De trein had 4 uur vertraging, dus klagen over de NS zullen wij nooit meer doen. Daarnaast vonden wij een mooi artikel over het slechte spoor in Nederland op nu.nl afgelopen week. Echter wij denken dat ze het personeel is op een 16 uur durende rit moeten zetten in Thailand. Wij hadden echt flink last van ons evenwichtsorgaan toen we eindelijk uit mochten stappen.

Op het station stonden er gelukkig verschillende guesthouses te flyeren waardoor we al snel een gratis taxi naar de stad hadden. Wij zijn snel een hapje gaan eten en op tijd naar bed gegaan. De volgende dag zijn we weer op de fiets gestapt en hebben wij door Chiang Mai gefietst. Wij kwamen verschillende winkelcentra tegen. Hele luxe maar ook een hele grote dagmarkt die lijkt op de zwarte markt in Beverwijk, alleen dan 5x groter. Daarnaast hebben wij ook weer vele tempels (Wat) gezien, same same but different zoals een echte Thai zou zeggen. Een uitspraak die ook op de markt van toepassing is. Je ziet veel dezelfde producten maar allemaal net anders in prijs, kleur en/of gewicht.

Gisteravond ook nog een Nederlander ontmoet die al een tijd lang Thais studeert dus wij hebben ook wat kleine handige woordjes mogen leren. Onder het genot van een biertje leerde hij ons o.a. Ja (Chai), Nee (Mai Chai) en Proost (Tjok Dii) wat geluk gewenst betekend.

Vandaag zijn we verhuist naar een ander guesthouse. Dit guesthouse was nog weer goedkoper en heerlijk relaxt, zodat we gelijk maar voor 5 nachten geboekt hebben. Morgen gaat een droom van ons beide in vervulling. Wij gaan rijden op en zwemmen met olifanten in hun echte leefomgeving. Het was moeilijk om een goede touroperator te vinden, want same same but different!

• 19 Oktober 2012 - 17:58

Loes:

Hallo Sander en Jorinde,

Eindelijk even tijd om jullie verslagen te lezen. Het klinkt allemaal fantastisch. Behalve dan die treinreis. Heerlijk die vrijheid. Succes met de olifanten. Je weet, ze zijn zeer gevoelig! We blijven jullie volgen.

Groet, Anthony en Loes.

• 19 Oktober 2012 - 19:53

Ineke:

Hallo lieverds,

Wat genieten jullie toch! Heerlijk om te lezen en zo mee te reizen. En na een kameel bereden te hebben in Egypte nu op een olifant. Enne.....heb je al Thais ondergoed gevonden Sander :)
    Veel plezier en tot skype en/of het volgende verslag.
    xx Klaas en Ineke

• 20 Oktober 2012 - 11:55

Maud:

Lieve Sander en Jorinde!

Heel plezier vandaag met de olifanten. Bijzonder!

Tjok Dii.

Liefs, Maud.

• 22 Oktober 2012 - 08:44

Anne-Marie:

Hoi Jorinde en Sander
    Is dat echt een droom? In het water met een olifant?
    Je had ook met mij kunnen zwemmen,hoor!(geintje)
    Wat leuk om jullie zo te volgen.
    een collega toert nu door Australie,ook zij maakt een droomwereldreis.
    Veel geluk verder op reis!
    AM

• 23 Oktober 2012 - 13:10

Sascha:

Hoi Sander en Jorinde,

Op Facebook zag ik de foto's van jullie met de olifanten. Het ziet er echt super
    gaaf uit. We moeten snel weer even gaan skypen. Wanneer gaan jullie door naar het volgende land? Tot snel en geniet er lekker van.

Sascha

• 28 Oktober 2012 - 09:48

Philip Pietermaaat:

Hoi Jorinde en Sander,

Voor het eerst jullie verhalen gelezen,zo te lezen vervelen jullie je niet.Nog veel plezier, en geniet ze.De buurtjes.