Fietsen door Ayutthaya
Door: Sander & Jorinde
Blijf op de hoogte en volg Sander en Jorinde
10 Oktober 2012 | Thailand, Ayutthaya
Eenmaal in Ayutthaya aangekomen voelden wij ons gelijk een stuk beter op ons gemak. Het is hier minder massaal en het is veel schoner. Na tot nu toe twee dagen op de fiets door de stad te hebben getoerd, snappen wij ook waarom deze stad op de Wereld Erfgoedlijst staat. Op bijna elke hoek van de straat staan tempels of overblijfselen van tempels. Ayutthaya is verschillende malen getroffen door de oorlog met Birma. Fietsen is hier heel makkelijk, ook op een snelweg! En alles natuurlijk aan de linkerkant, vooral bij het oversteken kijken we nog regelmatig de verkeerde kant op.
In het guesthouse voelen we ons erg thuis. Maandag hadden we livemuziek waarbij ook een aantal liedjes werden gespeeld die onze thuisblijvers aan ons hadden opgestuurd. Gister hebben we met Duitsers een potje kaarten gespeeld. Nu staan we op het punt om de Nightmarket te bezoeken, Thais en Halal eten dus.
10 Oktober 2012 - 14:45
Ronald En Annet:
Hoi Sander en Jorinde,
Nou, we volgen jullie verslagen trouw hoor! Erg leuk om te lezen en de foto's erbij zijn natuurlijk nog leuker.
Ronald is intussen weer terug uit Zuid-Afrika, dus samen houden we de overburen een beetje in de gaten (of ze niet doelloos door de kamer dolen nu Jorinde weg is).
Groetjes en tot gauw,
Ronald en Annet -
10 Oktober 2012 - 17:42
Jolanda [ Tante Pollewop ]:
Lieve Jorinde en Sander, Leuk om jullie verhaal zo te lezen en een beetje mee te beleven. Zijn de fietsen nog een beetje kwaliteit Sander of is het behelpen. We gaan jullie volgen dat snap je.
Leuk om Nydia te horen, mam ik doe een spelletje met Jorin, toch bijzonder.
Voornu liefs Hans , JOlanda, Nydia en Dianne -
14 Oktober 2012 - 08:48
Bart Warmerdam:
Hoi Sander en jorinde. Ik hoorde van Klaas dat jullie een goede reis hebben gehad. Jullie verslag doen mij Thailand weer in de herinnering brengen. Hectisch druk, bij elk verkeerslicht lijkt het wel de start van de TT races al die brommertjes die als eerste weg willen zijn. Wij waren in 1997 in Bangkok toen was de autobaan op pijlers volop in aanbouw. De reis door het binnenland lijkt mij fantastisch, Zoals jullie schrijven zijn de mensen zeer vriendelijk. Geniet er maar van. Groeten Bart en Corrie. -
14 Oktober 2012 - 13:13
Klaas:
Hallo Sander en Jorinde
Ik zie en lees jullie foto's en verslagen dat jullie het goed maken en genieten van de eerste periode. Het was een raar idee om jullie zo weg te zien gaan op Schiphol en jullie voor een jaar te moeten missen.
Het is hier nu 5 over een en het giet hier wij gaan straks naar de verjaardag van Marion.
Let goed op mijn schoondochter en geniet van jullie komende tijd.
Groet van je (schoon)vader.